Prateći

are you predictable

ATLAS ČESTICA - DA LI SI PREDVIDLJIV/A?

Prva godišnja izložba sekcije proširenih medija ULUS 2020

U januaru 2020. zamislili smo izložbu sekcije proširenih medija ULUS-a, sa idejom da svakog umetnika možemo razumeti kao česticu u univerzumu kvantnih energije. Narastajuće društveno-političke tenzije širom sveta uticale su na to da se zapitamo oko predvidljivih modela mišljenja i delovanja, u potrazi za drugačijim pristupima. Do jula iste godine, kada je izložba otvorena i održana u fizičkom prostoru paviljona „Cvijeta Zuzorić“, čestice su postale smrtonosna pretnja, svodeći čovečanstvo na borbu za opstanak na mikroskopskom nivou, a globalne strategije i politike igre, ogoljene razmerama krize, postale su predmet najdubljeg preispitivanja.

Video-dokument koji sledi poziva na razmišljanje – kao neposredno svedočanstvo o ukrštanjima umetničkih ideja i globalnih urgentnosti.

Koncept izložbe: Miloš Peškir, Dušan Radovanović, Milica Lapčević

Ideja, realizacija i montaža filma: Miloš Peškir, Milica Lapčević, Dušan Radovanović

Trajanje: 40′ 19“

Vizual: Svetlana Maras, 48khz

Kontakt

Dom kulture Studentski grad,
Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd
Telefon:+381112691442 Fax:+381113193889 Email:alternativefilmvideo@gmail.com Web:https://www.dksg.rs/

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike. Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.

© Copyright 2020 - Dom kulture Studentski grad. Website developed by Spektrum kooperativa.
Alternative Film/Video festival 2020.

Alternative Film/Video festival 2020.